/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Foto-video.jouwweb.nl
Home » Foto's » Dieren etc.

Dieren etc.

28 september 2010, Oranjezon:

de brons-tijd komt eraan, de damhert mannetjes hebben last van hun hormonen, je hoort ze op veel plaatsen in het bos lawaai maken: met hun gewei maken ze putten in het zand, en 'klapperen' ermee tegen boom/struik takken. Ze gaan proberen nieuwe kuddes te maken, en ze zullen binnenkort ook gaan 'vechten' met de rivalerende mannen!

Je komt ze ook overal tegen: soms midden op het pad , of ze staan ervlak naast, je zou er zo voorbij lopen zonder dat je ze ziet! ( de 2 mannetjes naast elkaar, foto linksonder, stonden urenlang in de weide vlakbij de ingang, heel veel mensen hadden ze niet gezien... )

 

De vrouwtjes, en hun kroost zoeken rustiger plekken op om minder last van de opdringerige mannetjes te hebben. Dus die zie je nu veel op de zand plekken en op de heuvels liggen, vooral van 12.00 tot 14.00 houden ze een soort van "siesta". Erna gaan ze weer in de duinen/bosranden eten en om erbij te komen kruipen ze onder de omheiningen door:

Dit zijn 2 foto's gemaakt op 1 juli 2010 in het hertenkamp van Goes, daar kun je ze echt ongestoord op de foto zetten:

 

 

Franse veldwesp, die een paar dagen in / rond onze tuin vloog [24-25 juli 2010 ] ( vliegt met hangende pootjes, wel een koddig gezicht maar de vraag is,..... waar is het nest? ) :