Natuurgebieden

 28-11-2010: er ligt sneeuw in natuurgebied 'Oranjezon'..... :

 

 

 

1-11-2010: de geweien zijn nu op zijn mooist, mooi groot, weldra in de winter zullen ze afgestoten worden, om vervolgens volgend jaar weer geheel uit te groeien tot een nieuw, en misschien wel groter gewei (de bokken zullen er 1 tak per gewei bij krijgen):

Een vrijdagmiddag 11 Juni 2010; winderig ,kil en bewolkt: ideaal om natuurgebied Oranjezon te bezoeken: niet teveel bezoekers, geen gegil van de jeugd... en waarschijnlijk genoeg kans om 'Wildlife' te zien! Dat is dus inderdaad goed uitgepakt, helaas wel veel bastaardsatijn rupsen, die soms in lange draden vanaf de struiken omlaag over de route hangen waar je tussendoor moet 'kruipen', maar, in de verte zie ik een witte 'vlek': jawel, het eerste damhert is gespot! laag bij de grond dichterbij komend, zorgen dat hij je niet te snel ziet....en maar foto's maken...en leuk, er ligt er nog 1 vlaknaast, ook een mannetje! Ze liggen tegen de rand van de bossen aan, ideaal voor veel contrast! Thuis met de p.c. bijgesneden zien de foto's er nog mooier uit...: 

Hier stampt hij met zijn voorpoot om de andere(n) te waarschuwen dat er mogelijk gevaar is:

Boswachterij Westerschouwen: 13 mei 2010 ( mei-vakantie): veel mensen met ( vrij luidruchtige) kinderen, heel de dag zowat de gehele boswachterij rondgelopen en geen 1 hert gezien, totdat: net voordat ik naar de parkeerplaats loop, zie ik vanuit m'n ooghoek vanaf het pad een hert staan! Het bekijkt mij, maar besluit om niet weg te lopen maar lekker van de bomen ( esdoorn) bladeren te gaan smullen! Intussen komen er meer wandelaars aan die ik er op attent maak dat er herten te zien zijn, zij kijken mee en zien er inderdaad nog meer staan, die ik ook mooi kan 'kieken'! Het waren er zo te zien een stuk of 7, waarschijnlijk het merendeel (jonge) mannetjes. Weer een zeer geslaagde wandeling! ( Helaas wel thuis gekomen met 2 teken, hopelijk zal ik er niet ziek van worden, ze waren nog erg klein, een paar mm. en makkelijk te verwijderen, een echtpaar met 4 jonge kinderen vertelde mij dat 1 van de kinderen wel eens er een stuk of 50 (!) had...) :

 

In het midden boven staat er 1, hoort andere mensen over het pad langslopen maar blijft gewoon staan:

(even later zijn de andere te zien)

Deze vissen ( ca. 20-30 cm. groot) zwemmen in de waterkanalen van natuurgebied Oranjezon:

Deze paddestoelen staan op een onverwachte plek:

op de top van de duinen!

( en dan ook nog in Mei...)

Zand loop kever:

Bastaard satijnrups: kom je vaak tegen in de duinen, of op het strand.

De 'haartjes' geven vaak last/irritatie!

Icarus blauwtje:

wilde bosviooltjes :

Gevlekte orchissen (Dactylorhiza maculata ssp. maculata):

Sint-Jansvlinder of Bloeddropje:

(25-6-2010 nabij Nisse op bloemdijk)

 Kleine Vuurvlinder; vloog rond ( en zat ) op de wallen in Hulst (28-7-2010 ) :

Maak jouw eigen website met JouwWeb